Archives: Media Post

Fat det nu – alkoholmisbrug er en sygdom

Alkoholmisbrug er en sygdom og bør behandles som sådan. I dag har vi på grund af stigmatisering og tabuisering reelt ikke mulighed for at give mennesker med alkoholproblemer en ordentlig og værdig behandling funderet på høj faglighed.

Overlæge til studerende: Tak for at skabe fokus på vigtig debat

I Den Lægefaglige Tænketank, Atlas, arbejder vi for proportionalitet i den førte sundhedspolitik. Vi ønsker, at ingen sygdom bliver behandlet på bekostning af andre, skriver overlæge Mia Gall Grandahl i en replik til jurastuderende Matthias Smed Larsen.

Øg opmærksomheden på alkohol hele året

Flere og flere vælger at holde hvid januar og helt kvitte alkoholen. I sig selv betyder en måned uden øl, vin og spiritus næppe meget på den lange bane. Men øvelsen kan øge opmærksomheden om eget forbrug og bevidstheden om, at et moderat alkoholforbrug styrker immunforsvaret og sænker risikoen for en række sygdomme.

Coronaerfaringerne rummer stort potentiale for læring

Tak. Jeg kunne ikke være mere enig, skriver Mia Gall Grandahl, overlæge i psykiatri og formand for Den Lægefaglige Tænketank, ATLAS, i forlængelse af professor Lars Østergaards kronik om coronakrisens muligheder for at ruste os til fremtiden